Uutiset

Vauhtiajot starttaa tänään musafestarit edellä - Kirkkokadulla yleisölle jaetaan rentoa havaijitunnelmaa

Kalle Keskinen demonstroi Eparin pyynnöstä havaijitunnelmaa Kirkkokadulla. Muuten promoottorilla pitää armotonta kiirettä viime hetkillä.
Kalle Keskinen demonstroi Eparin pyynnöstä havaijitunnelmaa Kirkkokadulla. Muuten promoottorilla pitää armotonta kiirettä viime hetkillä.
Kuva: Kati Ala-Renko
  • Kati Ala-Renko

Tänään alkava Vauhtiajot-festivaali saa uutta ilmettä, kun paikalle tuodaan havaijitunnelmaa. Visuaalisuuteen ja viihtyvyyteen satsataan nyt aiempaa enemmän.

Kaksi vuotta sitten jaettiin kasvomaskeja, tänä vuonna Vauhtiajojen festarikävijän kaulaan pujotetaan havaijiseppele. Ajatus lähti etenemään Kaarinassa järjestettävässä Saaristo-openissa, jota promoottori Kalle Keskisen luotsaama Loud n´live niin ikään järjestää.

-Siellä merelle katsellessa tuli tunne, että haluamme tuoda jotain iloista, joka nostaa hymyn korviin.

Mikäs meri ja ilo -yhtälöön sopisikaan paremmin kuin Havaiji. Keskinen kertoo vedon olleen napakymppi.

-Lähes jokainen kulki lei kaulassaan ja ilmeet olivat näkemisen arvoiset. Haluamme näillä jutuilla nostattaa tunnelmaa ja tuoda lisäfiilistä vieraalle. Juhlistamme samalla rakkauden kesää.

Samaa ajatusta mukailee lauantai-iltana järjestettävä leikkimielinen Deittisirkuksen pikatreffiohjelma.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

”Rento kesätunnelma”

Tunnelman luvataan jatkuvan festivaalialueellakin. Alueen visuaalisuuteen ja viihtyvyyteen satsataan nyt entistä enemmän.

Yksi tapahtuman tuottajista, Vera Keskinen, kertoo, että somistuksessa ja sisustuksessa hyödynnetään kukkia ja viherkasveja - aitoja ja muovisia. Tunnelmaa luodaan myös valaistuksella.

-Teemana meillä Vauhtiajoissa on rento kesäinen tunnelma.

Keskinen jatkaa, että festivaalialueella näkyy myös yhteistyö Suomen Kukkakauppiasliiton kanssa. Kukkakauppiaat valmistavat yleisölle näyttävän kuvausseinän aidoista kukista.

-Teos hyödyntää hävikkikukkia niin pitkälle kuin mahdollista.

Kalle Keskinen kertoo, että halutessaan voi istahtaa myös sponsorin tarjoamalle aurinkotuolille.

-Näitä tuodaan rajoitettu määrä festarialueelle ja VIP-puolelle. Lisäksi sitten on tavallisia tuoleja pöytineen, että ihmiset pääsevät välillä levähtämään.

Keskinen epäilee, että koronan seurauksena lisääntyneet istumapaikat ovat tulleet jäädäkseen. Aikaisemmin kadulla on seisty.

Alueelle tulee myös erilaisia viini- ja pienpanimopisteitä ja ravintolamaailma.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Paluu Kirkkokadulle

Festivaali on palannut kahden Lakeudenpuisto-vuoden jälkeen kirkkokadulle. Samalla on palattu kahden lavan taktiikkaan.

-Tätä on odotettu. Nyt saamme järjestää tilaisuuden taas täysimääräisenä.

Kahden vuoden ajan Vauhtiajot järjestettiin pienimuotoisempana musiikkitapahtumana Lakeudenpuistossa. Nyt mukana on jälleen myös rataurheilu.

-Ja täytyy muistaa, että vaikka meillä on ykkösluokan artistit, ihmiset tulevat festivaaleille tapaamaan ystäviään. On paljon porukoita, jotka näkevät toisensa vain kerran vuodessa Vauhtiajoissa, Keskinen muistuttaa.

Keskinen on tyytyväinen Vauhtiajojen lipunmyynnin tilanteeseen.

-Lipunmyynti räjähti juhannuksen jälkeen, olemme ennätysvuoden 2019 tasolla. Tavoite on kova, sama kuin 2019 eli 60 000 lippua.

Promoottori kertoo olevansa tyytyväinen, että kaksi isoa festivaalia sijoittuivat kalenteriin ennen Vauhtiajoja.

-Provinssi ja Tangomarkkinat avasivat latua. Ihmiset ovat oppineet taas käymään festivaaleilla.

Jos haluaa sulkea ympyrän artistikattauksen ja festivaalien teeman välillä, voi todeta, että Euroviisuedustaja The Rasmuksen keulahahmo Lauri Ylönen on asunut viime vuodet perheineen Havaijilla.

Mitä missä milloin?

Vauhtiajot järjestetään Seinäjoella 14. – 17.7., joista musiikkifestivaalit ajoittuvat to-la ja rata-ajot la-su-päiville.

Festivaali palaa nyt Lakeudenpuistosta Kirkkokadulle. Esiintyjiä ovat mm. Apulanta, Atomirotta, Klamydia, Haloo Helsinki, J. Karjalainen, Petri Nygård, The Rasmus, Diandra, Portion Boys ja Arttu Wiskari.

Motor show'ssa mukana ovat mm. katuradalla kaikki SM-rataluokat, Legends Festival, Monster-autot ja Drifting.

Taivaalla nähdään myös lentonäytös Fouga-hävittäjineen ja taitolentokoneineen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vauhtiajoissa nähdään taas autourheiluosuus parin koronavuoden jälkeen.
Kuva: Krista Luoma

Vauhtiajot palaa radalle sadan kuljettajan voimin

Torstaina alkavien 19. Seinäjoen Vauhtiajojen autourheiluosuus palaa ohjelmistoon parin vuoden koronatauon jälkeen.

Kun Vauhtiajoissa ei ole ajettu kilpaa pitkään aikaan, pääsee yleisö nyt seuraamaan vauhdikasta autourheilua kahtena päivänä.

Tapahtuman promoottori Kalle Keskinen odottaa Vauhtiajoihin yleisöä noin 60 000, joista ratapuolelle kahtena päivänä noin 20 000–25 000 katsojaa.

– Uskon, että se on mahdollista. Tapahtumaan on hänen mukaansa tulossa väkeä enemmän kuin kaikkiin muihin maan ratatapahtumiin yhteensä.

– Ainakin olemme ennakkolippujen myynnissä kolmen vuoden takaisessa ennätysvauhdissa. Myös kaupungin koko hotellikapasiteetti alkaa olla täynnä tällä hetkellä.

– Tapahtumassa on mukana Legends Festivaali, joka on klassikkoautojen pääkilpailu. Siihen on tulossa pelkästään Legends-kuljettajia lähes 50, suurin määrä tähän asti, Keskinen hehkuttaa.

Kilpailujen eri luokkiin on ilmoittautunut yhteensä satakunta kuljettajaa. Keskinen kiittelee, kun ratatapahtumien järjestelyissä on Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat ry mukana yhden välivuoden tauon jälkeen.

– On tärkeää, että EPUA on jälleen mukana, sillä se on tehnyt hommaa meidän kanssa yhdessä jo 17 vuotta. Ja onhan se järjestänyt Vauhtiajoja jo 1960-luvulta saakka.

Tapahtuman vastaava tuottaja Toni Ruohonen kertoo, että 2,2 kilometrin mittaisen asvalttiradan profiiliin on tullut vain joitakin muutoksia lähinnä ajajien turvallisuuden vuoksi.

– Lähtösuoran jälkeiselle suoralle olemme joutuneet AKK:n määräyksestä tekemään erillisen hidastekurvin (shikaanin) radan ulkopuolelle liian suurien nopeuksien välttämiseksi. Näin saamme vauhdin pudotettua ja ulosajoja tulee vähemmän.

Rata-alueella on uutena kaikille ratalipun lunastaneille ilmainen nonstop-kuljetus, jolla pääsee kulkemaan kätevästi seuraavaan paikkaan.

– Näin saamme ihmisille lisää kiinnostavuutta eri luokkien katselupaikkoja vaihtamalla.

Hannu Lusa

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka