Uutiset

Yrittäjät jakoivat tunnustusta – Katso, kuka on Vuoden Yrittäjä, Vuoden Yksinyrittäjä, Vuoden Naisyrittäjä ja Seinäjoen kaupungin yritysmyönteisin työntekijä

Jussi Alasalmi (vas.) ja Anne Välisaari saivat tunnustusta työstään
yrittäjänä. Jyrki Kuusinen sai Seinäjoen kaupungin yrittäjämyönteisimmän työntekijän tittelin.
Jussi Alasalmi (vas.) ja Anne Välisaari saivat tunnustusta työstään yrittäjänä. Jyrki Kuusinen sai Seinäjoen kaupungin yrittäjämyönteisimmän työntekijän tittelin.
Kuva: Seinäjoen Yrittäjät
  • Virpi Kupiainen-Ämmälä

Seinäjoen Yrittäjät ry on jälleen valinnut vuoden yrittäjäpalkitut. Vuoden Yrityksen tittelin sai Tanssikoulu Wimma. Mainosvarikon yrittäjä Jussi Alasalmi palkittiin Vuoden Yksinyrittäjänä.

Yrittäjäpalkinnoilla huomioidaan yrittäjiä menestyksekkäästä yritystoiminnasta ja esimerkillisestä asenteesta.

– Yrittäjät saavat ehdottaa palkinnon saajia jäsenistön joukosta. Edellisten vuosien tapaan ehdotuksia tuli iso määrä. Paikallisen yrityskentän laajuudesta ja moninaisuudesta kertoo se, että ehdotuksia tuli monilta eri aloilta, iloitsee Seinäjoen Yrittäjien toiminnanjohtaja Kaisa Metsänranta.

Tunnustukset jaettiin lauantaina Hotelli Sorsanpesällä. Palkintoja olivat luovuttamassa Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Saarijärvi sekä Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

Uusi valintatapa

Seinäjoella on aiemmin valittu kaksi Vuoden Yritys -tunnustuksella palkittavaa yritystä. Palkitsemistapa oli peruja Seinäjoen ja Nurmon yrittäjäyhdistysten yhdistymisen ajoilta. Tänä vuonna tavasta päätettiin luopua ja nyt palkittiin ensimmäistä kertaa Vuoden Yritys sekä Vuoden Yksinyrittäjä.

– Iso osa jäsenistöstämme on yksinyrittäjiä, ja haluamme huomioida myös heidät. Kyse on äärimmäisen tärkeästä osasta yrityskenttää niin meillä kuin koko Suomessakin, perustelee Saarijärvi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yritys sai alkunsa harrastuksesta

Tanssikoulu Wimma sai alkunsa monen muun firman tavoin yrittäjän omasta harrastuksesta. Anne Välisaari toteutti unelmansa vuonna 2011. Nyt tanssikoulu on noin 1 400 harrastajan yhteisö.

Yritys toimii kuudella paikkakunnalla Etelä-Pohjanmaalla ja työllistää 18 tanssinopettajaa tai -ohjaajaa. Seitsemälle heistä riittää töitä täyspäiväisesti.

Wimman pääpiste sijaitsee Seinäjoella, missä yrityksellä on neljä tanssisalia. Seinäjoella tunnit pidetään Yrittäjäntiellä. Samassa osoitteessa sijaitsee Välisaaren ja hänen puolisonsa Timo Välisaaren yhteinen Wiihde Areena.

Anne Välisaaren suunnitelmana on toteuttaa Suomen ensimmäinen, franchising-konseptilla toimiva tanssikoulu.

– Tavoitteena on saada yrittäjävetoisia toimipisteitä ympäri Suomen, varsinkin pienille paikkakunnille.

Monipuolinen yrittäjä ja priiman tekijä

Jussi Alasalmen Mainosvarikko tarjoaa esimerkiksi mainosteippauksia, -kylttejä sekä -suunnittelua. Yritys perustettiin vuonna 2004. Osakeyhtiöksi Mainosvarikko muuttui 2011.

–Samanlaisia päiviä ei ole. Kun aamulla tulee työmaalle, aika usein joutuu tekemään aivan jotain muuta kuin mitä oli suunnitellut. Työt tulevat ovesta sisään, ja huomiseksi pitää saada, yrittäjä kuvailee.

Liian hoppu ei saa olla, sillä Alasalmi haluaa pitäytyä periaatteessaan.

– Kaikki työt pitää tehdä niin hyvin kuin osaa ja pystyy ja niin kuten on sovittu.

Erilaisten materiaalien hallitseminen on ollut Mainosvarikon tärkeä valtti.

–Jussi ei ole pelkästään teipinvetäjä tai -tekijä. Hän taipuu tarvittaessa nikkaroimaan puusta messupöytiä tai hitsaamaan kylttirunkoja metallista, kehutaan valintaperusteluissa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jyrki Kuusinen tekee päivittäin yhteistyötä yrittäjien kanssa.
Kuva: Seinäjoen kaupunki

Jyrki Kuusinen on Seinäjoen kaupungin yrittäjämyönteisin työntekijä

Seinäjoen kaupungin yleiskaavapäällikkö Jyrki Kuusinen on Seinäjoen kaupunkikonsernin yrittäjämyönteisin työntekijä. Seinäjoen Yrittäjät myönsi Yrittäjämyönteisin työntekijä -tunnustuksen ensimmäistä kertaa.

Tunnustuksella Seinäjoen Yrittäjät kannustaa siihen, että tulevaisuudessa kaupunkikonsernissa jokainen työntekijä ajattelisi yrityslähtöisesti. Valintaperusteluissa todettiin, että Kuusinen hoitaa yritysten asioita jämptisti ja asiantuntevasti kaavoituksen lainalaisuudet huomioiden.

Kuusisen mukaan palkintoperustelut pätevät kaikkeen hänen työpöydälleen päätyvään ja sieltä lähtevään.

– Kaavoittajan tehtävänä on kuunnella ja olla vuorovaikutuksessa useiden tahojen kanssa. Kaikki hankkeet ovat samanarvoisia. Työssä korostuvat lait ja tasapuolisuus, mutta se ei tarkoita byrokratiaa, joustamattomuutta ja hitautta, Kuusinen sanoo.

Kuusinen on työskennellyt kaavoituksessa 15 vuotta. Seinäjoen kasvu ja kehitys näkyvät arkkitehtien työpöydillä, joissa sovitetaan yhteen eri maankäyttömuotoja. Kuusinen on ollut tekemässä muun muassa Atrian asemakaavaa ja Valion alueen kaavamuutosta. Viimeaikaisia yrittäjyyttä ja investointeja edistäviä kaavoja ovat olleet Roveksen ja Kapernaumin teollisuusalueet sekä markethankkeet Tanelinrannassa, Pajuluomalla ja Kasperissa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pirjo Syrjälä aloitti yrittäjänä vuonna 2006.
Kuva: Seinäjoen Yrittäjänaiset

Pirjo Syrjälä on Vuoden Yrittäjänainen

Seinäjoen Yrittäjänaiset ry on valinnut Vuoden Yrittäjänaiseksi Pirjo Syrjälän. Syrjälä työskentelee kosmetologina ja kestopigmentoijana Hair & Beauty Spassa, jonka hän omistaa Laura Lähdesmäen kanssa.

Kaksikolla on Keskuskadulla kauneushoitolan kanssa samassa tilassa parturi-kampaamo ja verkkokauppa. Yrityksessä työskentelee omalla toiminimellään niin sanottuina vuokratuolilaisina 13 naista.

Syrjälä aloitti yrittäjänä vuonna 2006. Hänet tunnetaan myös nallekeräyksen äitinä. Keräyksessä voi lahjoittaa pehmoleluja keskussairaalan pienille potilaille.

Syrjälä sai tunnustuksensa Seinäjoen Yrittäjänaisten 75-vuotisjuhlassa perjantaina.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka